Vi er stolte av å kunne si at vi er Oslos største popkor!

Kortado startet som en liten sangglad vennegjeng i 2008, og på relativt kort tid har vi mangedoblet oss både i antall medlemmer og ambisjoner. I dag er vi omtrent 100 engasjerte gutter og jenter (og kvinner og menn) i 20- og 30-årene. Vi er en sosial gjeng som i tillegg til vanlige øvelser arrangerer både heldagsøvelser, festøvelser, kortur og andre sosiale eventer i løpet av året.

Vi synger for det meste pop, soul og funk, og som seg hør og bør kommer det også inn noen stemningsfulle og klassiske perler i julesesongen.

Fra den spede starten i 2008 har både koret og publikummet vårt vokst enormt. På vårkonserten i 2015 underholdt vi et jublende og utsolgt Chateau Neuf, og smalt til med real julestemning på fire utsolgte førjulskonserter for til sammen 1600 publikummere i desember. I tillegg til våre faste vår- og førjulskonserter og høstsesongens opptreden på «Elvelangs i fakkellys», bookes vi til små og store oppdrag, som blant annet julebord, koring på innspillinger, Musikkfest Oslo og opptreden på God morgen Norge.


Dirigenten

Vetle er virkelig helt rå – både når det gjelder musikk og å spre glede og engasjement i gjengen.

Vetle Gjevestad Agledahl er Kortados musikalske leder, og har i stor grad formet Kortado til det vi er i dag. Han har musikkbakgrunn fra musikklinja på Sandefjord videregående skole, Romerike folkehøyskole og Bårdar Akademiet. Han har tidligere dirigert Nanset Tensing, Tonsen Tensing og en rekke andre korprosjekter, og startet som Kortados dirigent i 2009. Til daglig jobber Vetle i reklamebyrået Saatchi & Saatchi – i tillegg til å pønske ut Kortados neste musikalske krumspring.